Grönsakswok med Cappelini och Sweet chilisås
Då har jag testat min första vecka med middagmedmera.
Jag är supernöjd. Jag ska fortsätta med detta varannan vecka. Har redan betalat för vecka 5.
I måndags var det Grönsakswok med Cappelini och Sweet chilisås som stod på menyn. Ingen kombination som jag brukar göra då jag alltid gör det bara med frysta wokgrönsaker, lite soya och stekt kyckling. Kul och prova på nytt vis för mig och gott var det. Sambon var skeptisk men han åt och tog tom två gånger. Detta är dock ingen mat för mina kräsna barn. Men de var inne i stan hos min mor och far så jag behövde inte tillsätta något annat till dem.
Grönsakswok med Cappelini och Sweet chilisås
Ingrediener
Cappelini
Oliv- eller rapsolja
Flingsalt
Grönsaker
Färska Champinjoner
Sockertor
3 Morötter
1 Rödlök
Jag tillsatte lite fryst broccoli som jag hade hemma då jag gillar det till wok.
Sås
Sweet chili
1. Koka upp pastan rikligt med vatten i en kastrull, tillsätt några droppar olja och vanligt salt. Lägg sedan i pastan ungefär samtidigt som du börjar woka gränsakerna. Följ kokanvisningen på paketet.
2. Skär alla grönsaker i lite olika former, som du själv känner för. Hetta upp en wok eller stekpanna med olja och lägg i grönsakerna. (att woka är inte helt lätt. Tänk på att grönsakerna ska behålla sin färg och krispighet, inte bli slappa och färglösa men ändå tillagade) Toppa med lite flingsalt när grönsakerna är redo och kanske med lite citronolja.
3. Blanda ihop den kokta cappelinin med grönsakerna och toppa med lite sweet chilisås.
Smaklig måltid.
Jag kommer definitivt göra detta flera gånger.
Grönsakerna räckte till dagen efter som lunchlåda till mig, (egentligen två lunchlådor), tillsatte bara kyckling.
(Recepten i denna kategori kommer från middagmedmera.)