Kärleksmums
Jag gjorde denna i påskas. Ni var några som ville ha receptet på den här. Jag har inte glömt bort det utan bara inte fått fingrarna ur och göra inlägg om det. Jag sitter sällan vid datorn när jag bloggar, gör det mest från mobilen numera. Ville ge en länk till sidan där jag hittade receptet. Ibland är det inte alltid jag kommer ihåg vart jag hittar alla recept men när jag gör det vill jag gärna ge en länk. Här kan man hitta receptet på dessa smarriga kärleksmums. Ska nog ta och baka dem igen någon dag.
5 ägg
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao
2 dl vatten
300 gr smör
200 gr knäckchoklad (jag använde marabous mjölkchoklad med daim)
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt vatten och smält smör.
5. Klä en 40 x 35 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
6. Strö över grovt hackad choklad
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt vatten och smält smör.
5. Klä en 40 x 35 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
6. Strö över grovt hackad choklad
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
Chokladglasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 gr mörk choklad 70%
2 dl kokosflingor
Grön och gul karamellfärg
1. Koka upp vispgrädde, häll i espressokaffe och låt svalna något
2. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan.
3. Häll kokosen i en påsen tillsammans med lite grönkaramellfärg och nån liten droppen gul karamellfärg. Skaka om tills färgen har fördelat sig jämt.
4. Strö över kokos och låt glasyren stelna
