Middagstips - Thailändsk filé
Idag gjorde jag något "nytt" till middag. Som vi inte har ätit innan. Får lite sånna ryck ibland, att prova på något annat.
Idag fick det bli Thailändsk filé med ris. Det var ganska gott faktiskt. Abbe äter inte köttet, då han inte gillar kött alls. Smakade dock en liten bit idag på köttet, men själva köttet gick inte hem idag heller. Men han gillade såsen som var till. Men Wille o Anton var lite sådär i det. Men det åt lite i alla fall.
Receptet till det;
500g fläskfilé
1 purjlolök
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk mald ingefära
1 köttbuljongtärning
2 dl kokosmjölk, lätt
2 dl fraiche (max 2%)
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Bryn 3 minuter på varje sida. Skär purjon i sneda skivor. Skala och haccka vitlöken. Fräs grönsakerna i margarinet några minuter. Smaksätt med ingefära och smula ner buljongtärningen. Häll i kokosmjölken och frachie. Lätt i köttet och låt koka upp.
Smalsätt med salt och peppar.
Servera med ris.
Jag har inte missat sambal oeleken, den stod inte med vart den skulle med men la i den med dem andra kryddorna. Och jag tog dubbelt av kokosmjölk och fraiche då jag vill ha lite mer sås. Och så hade jag i soya också för o få lite färg på såsen.
Lycka till!!!!
(Försöker och lära mig picknick. Blir lite halvbra än så länge!!!!)